kurumlar vergisi ile ilgili hikayeler

• Ekonomi yönetimi, son dönemde reel sektörün en önemli başlıklarından biri olan enflasyon muhasebesi konusunda küçük işletmeleri kapsam dışında bıraktı. Kararla, 1,5 milyon küçük işletme, enflasyon düzeltmesi yapmayacak. Ayrıntılar: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altındaki işletmelerin 2024 ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmasına gerek olmayacağını belirtti. Öte yandan: B...Devamını Oku

02 Eyl 2024

• TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin kanunla, yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulamasına yönelik düzenlemenin yıllık tahmini 70 milyar liralık ilave gelir getirmesi bekleniyor. Ayrıntılar: Çokuluslu şirketlere yönelik uygulamadan 40 milyar lira, Yap-İşlet-Devret ve Kamu Özel İşbirliği projelerinden 557 milyon liralık gelir elde edilmesi beklenirken, SGK gelirlerinde de yaklaşık %12,5 artış öngörülüyor.

29 Tem 2024

• Asgari kurumlar vergisi getirilmesi, yurt dışı çıkış harcının artırılması, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye çıkarılması gibi düzenlemeler içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’na sunuldu .

25 Tem 2024

• Kur korumalı mevduat ve katılma hesaplarına sağlanan kurumlar vergisi istisnası bugün itibarıyla sona eriyor. Bakan Şimşek, istisnanın süresinin yenilenmeyeceğini açıklamıştı.

01 Tem 2024

• CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan , sokakta yaşayan hayvanlar için bakımevi inşa eden kuruluşlara yapılacak bağış ve yardımların Gelir ve Kurumlar Vergisi indirimi kapsamına alınması için kanun teklifi verdi .

22 Haz 2024

• Anadolu Ajansı, TBMM’ye getirilmesi planlanan vergi reformu paketinin son şeklini aldığını haberleştirdi . Habere göre yeni paket ile zarar beyan eden ya da hiç matrah bildirmediği halde yüksek cirolarla faaliyetlerini sürdüren işletmelere asgari kurumlar vergisi getirilirken, ticari, zirai ve serbest meslek kazançlarına da asgari gelir vergisi uygulanacak. Ayrıca yap-işlet-devret ve kamu-özel işbirliği projeleri kapsamında faaliyet gösteren şirketlerin kurumlar ve...Devamını Oku

21 Haz 2024

• Ekonomim’in haberine göre , bayram sonrasında TBMM’ye getirilmesi planlanan vergi taslağında Kamu Özel Sektör İş Birliği ve Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilen projeleri yöneten şirketler için ek kurumlar vergisi alınması teklifi yer alıyor. Haberde yer alan bilgilere göre söz konusu şirketler için kurumlar vergisi oranı %25’ten %30’a çıkarılacak ve bu yolla devletin yıllık yaklaşık 5 milyar TL’lik ek vergi geliri elde etmesi sağlanacak.

20 Haz 2024

• Bayram tatili sonrası Meclis'e gelecek vergi paketi taslağı ile Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) ve Yap-İşlet-Devret (YİP) modeliyle hayata geçirilen havaalanı, şehir hastanesi, otoyol ve köprüler için ek vergiler getiriliyor. Ayrıntılar: Buna göre projeleri yöneten şirketlerin kurumlar vergisi oranı bankalara eşitlenerek %25'ten %30'a çıkarılacak. Artışla devletin yıllık 5 milyar lira ek gelir elde etmesi planlanıyor.

19 Haz 2024

• Bloomberg HT’ye konuşan Vergi Uzmanı Mahmut Aydoğmuş , uluslararası kurumlara %15 asgari kurumlar vergisi getirilmesi konusunun OECD'ye ilk olarak 2021 yılında getirildiğini ve Türkiye’nin bu alanda biraz geciktiğini ifade etti. ➕ Ayrıca: Uygulamanın en önemli ayağını Google, Netflix, Microsoft, Alibaba, Amazon gibi dijital platformların oluşturduğunu söyleyen Aydoğmuş, “Yeni düzenleme ile beraber artık Türkiye de globaldeki dijital platformlardan kurumlar vergi...Devamını Oku

07 Haz 2024

• Vergi Uzmanı Mahmut Aydoğmuş "Çokuluslu şirketlere uygulanacak vergi ile beraber artık Türkiye de Google, Netflix, Microsoft, Alibaba ve Amazon gibi global dijital platformlardan kurumlar vergisi tahsil edecek. Bütçeye yıllık 200 milyar lira gibi bir hasılatın intikal etmesi söz konusu" dedi. Ayrıca: Aydoğmuş, uygulamanın OECD tarafından 2021 yılında getirildiğini hatırlatarak tüm ülkelerin iç mevzuatlarını 2023'te düzenlemesi gerekirken Türkiye'nin bu konuda...Devamını Oku

06 Haz 2024